Hoe kraantjeswater zuiveren / filteren
Kiezen voor kraantjeswater is een ecologische en lekkere optie. Maar wat als je de smaak niet lekker vindt of je wil nog extra mineralen zoals chloor verwijderen uit het water? We geven je meerdere oplossingen hoe je kraantjeswater kan zuiveren door te filteren.
Waarom kraantjeswater filteren?
Niet iedereen is overtuigd van de zuiverheid van hun leidingwater. Ook al ben je zeker dat het leidingwater 100% gezuiverd tot aan je huis gebracht wordt, kan het zijn dat je leidingen smaak of chemicaliën afgeven. Weinig van deze chemicaliën zullen je ziek maken maar ze geven wel een nare nasmaak aan je water. Ook het gebruik van chloor door de watermaatschappijen geeft smaak aan het water. Je kan dit vermijden door het water enkele minuten te laten staan na het tappen maar dit is verre van praktisch te noemen.
Tip: Een filtersysteem behoudt ook de mineralen calcium en magnesium.
Oplossing 1: filterkan
Een filterkan is een goede en mobiele oplossing als slechts één of twee personen in een gezin kraantjeswater drinken.
De filterkan bevat een ingebouwde filter dat het water direct zuivert, de smaak zou beter en neutraler zijn dan drinkwater uit de kraan. Let er wel op dat deze filters vervangen niet goedkoop is. Soms kost één filter meer dan 15 euro om 100 liter water te zuiveren. Dergelijke filterkannen kan je kopen in bijna elke supermarkt of winkel met huishoudtoestellen.
Offerte waterkoeler
Oplossing 2: filterkraan installeren
Tegenwoordig kan je een drinkwaterkraan kopen met ingebouwde filter. Deze waterkranen komen op de plaats van je huidige kraan in de keuken of badkamer. Ze nemen niet echt meer plaats in dan gewoonlijk. Ze zijn gewoon iets dikker van uitvoering maar ogen modern.
Wil je toch een slanke look voor je keukenkraan? Kies dan voor een waterkraan met afzonderlijke filter of waterfiltersysteem. Deze bevindt zich net onder of naast de kraan. Ook kan je een kleine filter monteren op je bestaande kraan. Een filterkraan verbruikt ook actieve koolstof of zoutoplossing. Je zal bij een filterkraan af en toe de filter moeten vervangen of bijvullen.
Oplossing 3: waterontharder installeren
Een waterontharder zorgt ook voor verdere filtering van het leidingwater. Grootste verschil met filterkranen is dat bij een waterontharder alle leidingwater behandeld wordt. Dus ook het water voor je douche, wasmachine, …
Waterontharders nemen meer plaats in beslag en verbruiken meer actieve koolstof/zout maar zijn praktischer in gebruik omdat je niet met afzonderlijke installaties zit. Ook zal met een waterontharder de levensduur van machines, leidingen en kranen verlengt worden. Dit komt omdat er minder afzetting is van mineralen zoals kalk.
Oplossing 4: gebruik een waterkoeler
Een waterkoeler werkt op dezelfde manier als een filterkraan of filterkan maar koelt ook nog eens het water. Je hebt dus het perfecte drinkwater aan de perfecte temperatuur. Je hebt zelf bij sommige soorten waterkoelers de optie om bruis toe te voegen aan je kraantjeswater. Met deze optie heb je geen enkele reden meer om nog flessen water te kopen.
Je hoeft ook niet te vrezen dat je steeds met grote flessen of bidons moet zeulen want er bestaan tegenwoordig veel waterkoelers op leidingwater.
Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?
Vergelijk hier de
waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag.
Start uw offerte